Pàgines

Frase per a recordar

"Ningú pot ser feliç si no s'aprecia a si mateix"
Rosseau

dissabte, 7 de febrer de 2009

Detall fotogràfic i defensa de la pòlvora!

Després d'un temps sense escriure per motius festers, intente tornar a pujar alguna cosa al blog, ja que moltes vegades és difícil escriure una cosa de profit. Avui podem dir que ja han passat les festes, encara que no tornem a la rutina fins el dilluns, però és bon dia per a reflexionar. Un dels primers pensaments a destacar és la síntesi d'aquestes festes del 2009. Personalment, pense que aquestes festes han sigut de les millors dels últims anys, els únics punts negatius a destacar serien el mal oratge d'algun dia i que l'entrada fora dilluns, ja que deixa forma no assistira tanta gent d'altres població. Relacionant les festivitat amb l'art, i l'art amb els focs d'artifici i posteriorment parlant de l'asumte de la pirotècnia, he posat aquesta foto del castelle de focs de la nit de Les Caixes. La foto la va fer el meu pare, i la veritat que agafa l'exploció del que anomenem palmera, està molt bé la foto.

Amb això que he relacionat de les festes fins a el tema de la polvora, voldria parlar de la norma que volen establir per a prohibir l'ús d'aquesta sustancia al carrer. Hem de defendre la pervivència de foc pirotècnic en festes populars com puguen ser correfocs o cordaes. Hi ha una directiva europea que entrarà en vigència l'any que ve i que pretén acotar-les i inclús eliminar-les dels actes festius de tot arreu. Com a la meua persona, defense els correcofs i les cordades, ja que mencanta eixe món. Com a dimoni que sóc, estic fet un enamorat de la pòlvora i d'asi uns anys voldria ixir en alguna canya de la cordà de Bocairent. Opine que sense prohibir aquets actes es pot continuar fent seguint unes normes, però mai abolint tradicions com aquestes.

PS1: Ací teniu la disposició europea sobre el tractament dels productes pirotècnics. Són un grup d'associacions com la Federació de Dimonis i Diables les que ja han manifestat el seu desacord i demanen que es mantinga la singularitat de l'ús del foc dins de les nostres festes. Ací teniu un manifest al qual podeu adherir-vos.