Pàgines

Frase per a recordar

"Ningú pot ser feliç si no s'aprecia a si mateix"
Rosseau

dijous, 23 d’abril de 2009

Dia del Llibre (i la Rosa)

"Vaig cercant llibres de diversos gèneres que siguen alhora, pels autors i pels temes que tracten, companys agraïts i freqüentats, sempre llestos a sortir dacant el públic o a atornar a la prestatgeria, sempre disposats a callar i a parlar, a quedar-se a casa i a acompanyar-me als boscos, a viatgjar, a estar-se enmig del camp, a riure i a jugar, a encoratjar-me, a conhortar-me, a aconsellar-me i a retreure'mel que calga, a tenir cura de mi, a mostrar-me els secrets de les coses, la memòria dels grans fets, les normes de vida i el menyspreu de la mort, la moderació en la bona fortuna i el valor en l'adversa, la inalterabilitat i la coància en el meu comportament; companys doctes, alegres, útils i eloqüents, que mai no són causa de desfici ni de despesa, de laments ni de murmuris o d'enveja, ni d'engany.

I mentre ens comporten aquests guanys, s'acontenten amb un racó de casa nostra i una roba ben modesta; no volen menges ni begudes mentre procuren ells mateixos als seus hostes inestimables béns espirituals, epsaioses mansions, vestits esplèndids i deliciosos àpats i convits."


PD:Feliç dia del llibre! I feliç dia de Sant Jordi!


...els llibres són companys agraïts i freqüentats...

2 comentaris:

Anna ha dit...

Jo em volia comprar molts llibres però entre els que tinc acumulats, els que m'he de llegir per l'escola i tots els exàmens... no me’n vaig comprar cap!

Quins t'has comprat o t'han regalat?

un petó :)

Catbrass ha dit...

Ja, jo estic igual. M'he de llegir llibres de l'istitut i tot. De totes formes tinc algun llibre en casa encara per llegir-me així que si m'en compre un serà per a estiu que tinc més temps.

1 bes anna! =)