Pàgines

Frase per a recordar

"Ningú pot ser feliç si no s'aprecia a si mateix"
Rosseau

dijous, 20 de desembre de 2007

Carta als Reis Mags

Bocairent, 20 de Desembre del 2007


Estimats Reis Mags:

Us escric aquesta carta no per un benefici propi, sinó tot el contrari, us l'escric per a donar a conèixer les necessitats verdaderes per a aquest món tan capitalista. No sóc qui per dir açò o allò, però el que si que sóc és un jove amb tota la vida per davant que espera que algun dia no hi haja egoisme, l'egoisme que distància als països, amb països rics i països pobres. Amb la solidaritat al món es podrien salvar moltíssimes vides, però pel capitalisme, els diners, l'avarícia, l'egoisme i les coses que fan d'aquest món un món dolent, aquestes vides no es salven, sinó que es multipliquen a un ritme preocupant. També vull demanar compassió per tots aquells que amb la seua ignorància alteren la societat, que també podrien ser conscients del que fan i sent així profitosos per a la societat i alterar-la de forma positiva per a tothom.

Com a jove, tal vegada un poc ignorant, demane que el món canvie, demane que el més important siga la vida de cada persona, i el medi que ens envolta, demane el compartiment dels recursos necessaris per a la vida, demane el dret de les persones a viure amb la felicitat mínima (que al mateix temps siga la màxima possible), amb la vida plena de coses positives, coses que només amb els diners no es poden aconseguir, com l'amistat, l'amor, la felicitat, l'apreci… etc. Un home ric no té el perquè ser feliç, no és feliç, però si ric; però un pobre si que pot ser feliç sent pobre, com pot ser això? Per l'egoisme, l'avarícia, el capitalisme, els diners…

Jo com a jove propose que la societat ens comprometem a treballar, ajudar i fer tot el que faja falta per a complir aquestos desijos. Sé que és una feina difícil perquè nosaltres no som ningú comparats en la gran multitud de persones que hi vivim al planeta, però si que és deveres que gota a gota es pot omplir una piscina, que abans o després es plenarà, per això quan abans comencem i més persones s'unim a canviar el món per al bé de tots, abans podrem fer un món millor.


P. D: Demane un món just i equilibrat. I com el Nadal és il·lusió per a tots els xiquets del món, demane també una vida digna per als xiquets de tot arreu!

Catbrass