"Ningú pot ser feliç si no s'aprecia a si mateix"
Rosseau

dilluns, 24 de desembre del 2007

El Barça punxa davant el Madrid en el pitjor moment

El Real Madrid ha guanyat el clàssic del futbol per 0-1. Un solitari gol de Baptista ha estat suficient per a que els blancs s'allunyin una mica més del seu gran rival, el FC Barcelona, en la lluita pel títol del Lliga. El triomf del Real Madrid s'ha fonamentat en un gran ordre, una disciplina gairebé espartana en totes les seves línies i una gran solidaritat de tots els integrants de l'equip dirigit per Bernd Schuster. El Barça, que recuperava Ronaldinho i Deco a l'onze inicial, ha anat un pas per darrere del seu rival. El Real Madrid ha volgut prendre-li la pilota al Barça i els homes del mig del camp blaugrana han entrat molt poc en contacte amb l'esfèrica. La superioritat física del Real Madrid s'ha imposat des del xiulet inicial del partit.

De seguida s'ha vist que el partit tindria poca continuïtat en el seu joc. En menys de cinc minuts, l'àrbitre ja havia xiulat cinc faltes. El Barça jugava molt lent perquè el Real Madrid li posava paranys en cada lloc del camp. A més, a pilota aturada, els blancs demostraven la seva fortalesa. Pepe posava a prova Víctor Valdés, als onze minuts de joc. Fins a la mitja hora el Barça no s'ha acostat fins a la porteria d'Iker Casillas. Primer Eto'o no ha arribat a una pilota enviada per Iniesta. Després, Ronaldinho ha remuntat la línia de fons, però Eto'o no ha pogut rematar en condicions.

La millor ocasió blaugrana, que semblava desempallegar-se de la pressió blanca, ha estat per a Ronaldiho. Iniesta ha entrat per la dreta de l'atac blaugrana, ha servit la pilota al segon pal i el remat ras de Ronaldinho l'ha tret Casillas en una gran intervenció. Però en una paret entre Van Nistelrooy i Baptista, el brasiler del Real Madrid ha fet el primer i únic gol del partit. A cama canviada, Baptista ha clavat la pilota a l'escaire esquerre de la porteria de Víctor.

El gol ha deixat tocat a un Barça que no ha fet res de bo en atac fins al descans. A la segona part, el Real Madrid ha mantingut l'ordre contra un Barça sense idees ofensives. Ronaldinho, Eto'o, Iniesta... sempre arribaven un segon tard a la pilota. L'entrada de Giovani no ha servit per obrir el camp. Només amb Bojan al camp el Barça ha gaudit d'un parell d'accions per empatar. Però el Real Madrid també les ha tingudes per sentenciar.