Pàgines

Frase per a recordar

"Ningú pot ser feliç si no s'aprecia a si mateix"
Rosseau

dilluns, 10 de gener de 2011

MESSI. FIFA Pilota d'Or 2010

Leo Messi és el guanyador de la FIFA Pilota d’Or 2010. El ‘10’ del Barça, guanyador també al 2009, ha sumat el 22,65% dels vots, per davant dels seus companys Andrés Iniesta (17,36%) i Xavi Hernández (16,48%).

La Masia ja té la seva segona Pilota d’Or. Leo Messi, també. El ‘10’ del FC Barcelona i de la selecció argentina ha rebut aquesta tarda a Zuric el seu segon guardó consecutiu, segons els vots emesos per la FIFA i la revista France Football. El crac argentí és el guanyador en un triplet blaugrana esplendorós, el màxim reconeixement possible a la Masia.

Josep Guardiola, força nerviós, ha estat l’encarregat d’anunciar el nom del millor: “Ladies and gentleman, el guanyador de la FIFA Pilota d’Or, el ganador del Balón de Oro, the winner is... Lionel Messi!” Messi és el millor, cosa que fins i tot Andrés Iniesta i Xavi Hernández havien reconegut abans de la gala.

Màxima igualtat, sorpresa total

Messi s’ha endut el preuat guardó amb una diferència mínima, amb un 22,65% dels vots, només cinc punts per sobre d’Iniesta (17,36%) i sis per sobre de Xavi (16,48%), els dos altres guanyadors de la nit. Ha estat, segons ha reconegut el propi Leo Messi, una victòria inesperada.

Incertesa fins al final

I és que la jornada s’ha viscut amb molta emoció: fa un mes el rotatiu italià ‘La Gazzetta dello Sport’ va publicar que el guanyador seria Iniesta, però durant tota la jornada d’aquest dilluns s’havia apuntat la possibilitat que Xavi acabaria sent el guanyador. Ningú apostava realment per Messi, que ha superat el handicap de no haver guanyat el Mundial. Fins ara, cap guanyador del FIFA World Player s’havia endut el guardó en un any de Mundial sense haver-lo guanyat.

Un jugador d’època

Leo Messi, guanyador de la Pilota d’Or i del FIFA World Player al 2009, s’ha coronat a Zuric com un futbolista d’època. És el novè que aixeca dues Pilotes d’Or -després de Cruyff, Van Basten, Platini, Beckenbauer, Keegan, Ronaldo, Rummenigge i Di Stéfano- i el més jove en aconseguir-ho. Feia més de 20 anys, des que Van Basten va fer-ho al 1989, que cap futbolista guanyava el trofeu dos anys consecutius.

La Masia, una referència mundial

El triplet blaugrana a Zuric suposa la coronació absoluta d’una forma d’entendre el futbol: el que neix a la Masia i es fa gran al Camp Nou. Són els casos de Messi, Iniesta i Xavi, però també els de Piqué o Puyol, jugadors que, com Villa, han estat inclosos en l’onze ideal de FIFPro. La Masia, que repeteix Pilota d’Or per segon any consecutiu, ha estat la gran guanyadora al Kongresshaus de Zuric.