Pàgines

Frase per a recordar

"Ningú pot ser feliç si no s'aprecia a si mateix"
Rosseau

diumenge, 13 de gener del 2008

La pèsima Cultura Musical a Espanya!

Per a la major part de la gent la cultura musical no forma part de el que s'enten per cultura. Però si pensem en la nostra cultura tot duu música, desde les festes de moros i cristians fins a els anuncis de televisió! Avui en dia una cosa sense música no es considera com a bona cosa, però ningú veu que la música és essencial!

Em dic la, ja repetida, frase quan parle del que vull fer en un futur... "Jo vull estudiar la carrera de música" i em responen... "¿i que més?". Després del gran esforç que estic fent per conseguir això em diuen que apart de música que qué vull estudiar per formarme! Com si fora poc!

Però aquest menyspreci a la múscia està representat en les ensenyanses generals, colegis, instituts i universitats. El més clar exemple de la dolenta cultura musical que ens envolta la tenim en la identificació dels instruments musicals. Per a la majoria la gent sols existeixen 5 instruments. Existeixen violins, pianos, tompetes, trombons i tambors. Els altres insturments o són invisibles o no existeixen. És així de dur, però és la cultura musical que tenim a espanya.

Repetisc que el que la gent no distingueixi un saxo d'una tuba no és culpa dels conservatoris, la seua competència a priori no és eixa. La culpa està en el sistema educatiu de colegis, instituts i universitats. Y si a tot açò li sumes que es vol abolir la matèria de música del Batxillerat d'Humanitats i Ciències Socials per a tota Espanya. I ací en l'istitut jo he triat en 4t d'eso l'opció de Matematiques B i Fisica i Química (ciencies), i perquè no puc anar a música? Per que sols van a música els de les Matemàtiques A ("les facils") i nosaltres no podem anar mentre que si que anem a Fisica? Així estan llevan-li importància i dificultat a l'assignatura. Perqué jo també tinc el dret de que em donen música!!

Bé, i vosaltres que n'opineu?

13 comentaris:

Víctor ha dit...

Opine igual que tu Sergi. Molt be, continua aixi!

Catbrass ha dit...

Gràcies! Espere continuar aportant opinions, pensaments, noticies, fets... i moltes coses més!

flapi ha dit...

Pufff, xiquet... t'entenc perfectament... jo també he passat per ahí, que em preguntaven que volia estudiar, i jo no ho tenia clar i deia, alguna carrera de sanitat o el superior de música. I sempre em deien que si sols anava a conformar-me amb la música, que en això sols podia acabar donant classes a un institut i que total, els xiquets passarien de mi...
I a més, recorde, que a batxillerat (jo també feia institut i conservatori) molts professors de l'institut em deien que em deixara el conservatori, que no anava a poder en tot, que em dedicara sols a l'institut, perquè total, el conservatori... i si, realment és molt trist, però mira, ara estic acabant una carrera sanitària (que era una de les opcions) i a més estic al conservatori, i poc a poc, m'agradaria fer algun dia el superior de música.

Així que ànim i a seguir endavant!!!

Anònim ha dit...

ixe sergi!.. jo en realitat no se qe fer encara.. perqe el violi m'encanta.. pero per desgracia es prou dificil viure de la música, si no eres un "crack"..i mira aci estic, en moments dubtosos. pero pense com tu, xiqueet! =)
enfi. un besot molt gran i que eres geniaaal!
desde valènciaaa!
LAURAA!

Catbrass ha dit...

Gràcies!! Em senc fustrat quan em diuen això! I també quan dic el que toque! Perquè la gent de seguida em diu que les tubes sempre fem FA-DO FA-DO, SOL-DO SOl-DO... però això no és cert!! Podem fer moltíssimes coses més, i sino seu creeu mireu els vídeos que hi ha en altres articles hi veureu!! I ademés quan fem el FA-DO FA-DO... som l'estructura armònica de la banda! Casi sempre som l'restructura i poques vegades ens veuran sense tocar en una obra (però també hi ha que contem silenciets, també).

Però que quede clar que la música és una carrera com una altra o millor! Perquè o vals, o no vals!!

I la tuba també pot fer plorar amb melodies!!

Gràcies Flapi!!

Catbrass ha dit...

Bé Laura gràcies!! està clar que per a viure d'açò no tens que estar en els del "muntó" però està clar que si treballem i estudiem dur dia a dia, no serem "craks" serem "supercraks" i damunt tu que ets una maquineta de fer música amb una caixeta de resonancia i un arquet, amb el VIOLÍ!! Pensa que si t'ho proposes la música et pot obrir moltíssimes portes! Gràcies i el temps ja dirà!

El Patriota ha dit...

Ie que pessat, sols saps parlar de tubes! Però la tuba no sols fa "FA DO FA DO FA", també pots clavar per mig un "FA DO FA DO FA DO FA DO RE MI FA DO...". On estiguen els aguts que es lleven els greus. Que matao de tio, carregar la tuba amunt i avall. Comprat un flautí, això si que es vida, jeje.

Es broma Catbrass, tens molta raó! Vívim en un país d'incultes, però més que incultes és gent que no és preocupa de res, que no és preocupa d'abandonar la ignorància en la que viuen. Per cert, a vore quan estreneu l'obra eixa que vos han dedicat!

SEGUEIX AIXÍ QUE ARRIBARÀS LLUNY, PERQUE TU, TU VALS!

PD. Disabte a les 12h. Banda Jove!!

Catbrass ha dit...

Gràcies una vegada més!
I a l'obra encara li queda un poquetet prou. Però espere que el més promte possible s'estrene, per mi o per Javi.

I respecte a lo de Banda Jove... parlem aquesta nit!

Emiliano ha dit...

ei sergiet els escrits tels curres molt, i tens rao jop soc un ignarant respecte a ixe tema per si k algunes vegades ho he preguntat i ara k ho dius es la carrera més llarga que pugues fer( sense repetir cap curs ), degut a la meua ignarancia demane perdo a tots aquells que aja pogut ofendre i dic k no tornara a pasar.
ja ens vegem dema

Anònim ha dit...

ridicul

xasilcan ha dit...

ridicul el que? potser que ridicul ets tu perque este xicon te molta raó i mes de la que tu et penses aixi que no parles i damunt demstra la cara. catbrass seguix així!!

Catbrass ha dit...

gràcies xicon!! amb comentaris així sense nom el millor és passar d'ells, però si posara nom ja seria una altra cosa.

Bé demane perdó per no posar res aquests últims dies, però és que no he parat!!

Gràcies mouelcul!

Contrabaixista! ha dit...

Crec q t'entenc perfectament, i ara el diré el per què...toque el CONTRABAIX!
Sé molt bé del que parles quan dius que la gent sempre ens diu: aii, si vosaltres no feu altra cosa que SOl-DO, DO-SOL..però sense això l'obra no seria res i a més els violins i tots els altres instruments suposadament "més coneguts", seu vorien molt més difícil per a tocar sense ixa gran base d'on parteix tot.

I sí, també, la gent és molt ignorant...jo quan vaig pel carrer amb l'instrument, sempre sents al típic auelo: era precís tan gran, xiqueta? (joder!! ¬¬) i a la monyicota de turno q li diu a sa mare: mama, eso es una guitarra fea? (guitarra fea un contrabaix!!! :'( ) i damunt sa mare li diu q es un xelo...per a que? no val la pena... :(
O els amics q el diuen, xe, quin mort (al veure¡l en la funda..) o "q greu"...doncs, realment a mi m'encanten els greus, i si es per això..no patiu q el contrabaix arriba molt més llunt i als aguts més insospitats!

Pel que he llegit sobre el que penses al voltant de la música...! me sorprés més! estic totalment d'acord. I en això de que la tuba és més que un objete, un instrument..pense el mateix!! a mi sempre em diuen: si es una cosa, un objecte, no té vida...vale, vale, però jo el tinc com a algo més, com a algú més en qui puc fer música (q això és molt!) i algú que tinc ahi sempre q no em fallara mai.
Mira si la cosa aplega llunt, q hi ha vegades que em diuen les meues amigues: xica, pareix que estigues parlant del novio..(quan parle del contrabaix..) jejeje

mira, tu, quin rollo te tirat! jeje, però esq la tuba i el contrabaix són germans..i jo crec que haurem viscut les mateixes o paregudes escenes i haurem aguantat els típics comentaris de la gent..

Bé, una contrabaixista meruda sen va a sopar..q vinc de lorquesta en una fam! jjeeje

Adéu! dew!!