Pàgines

Frase per a recordar

"Ningú pot ser feliç si no s'aprecia a si mateix"
Rosseau

dimarts, 11 de març del 2008

Spanish Brass Luur Metals

L’any 1989 cinc músics valencians van crear un projecte musical eclèctic i innovador, que han anat desenvolupant al llarg dels anys en diversos camps: la interpretació, la pedagogia i la creació musical. Actualment realitzen gires per tot el món, cursos dirigits a la música de cambra i enregistraments de discos.

El seu repertori es un dels aspectes més acurats de les seves actuacions, junt amb la posada en escena. Entre els seus espectacles cal destacar: Concert del Desconcert (quintet de metalls), Metàl·lics (concert pedagògic), Brassiana (amb trio de jazz), Make a Brazz noise here (homenatge a F. Zappa, amb bateria). Col·laboren habitualment amb artistes de prestigi internacional, com Christian Lindberg, Carles Santos, Ole E. Antonsen o Kenny Wheeler. SPANISH BRASS Luur Metalls també aposta pel desenvolupament i creació de noves músiques, treballant tant amb compositors de reconegut prestigi, com amb joves de gran projecció.

SPANISH BRASS Luur Metalls interpreta obres concertants amb orquestra, destacant l’estrena a Europa, amb l’Orquestra Ciudad de Granada sota la direcció de Josep Pons, del Concert per a Quintet de Metalls i Orquestra de Corda, de Karel Husa. Amb la mateixa orquestra i director, ha realitzat l’estrena absoluta de Couleurs du Temps del prestigiós compositor Maurice Jarre. Recentment han estrenat La Devota Lasciva, de Juanjo Colomer, amb l’Orquesta de Castilla y León, dirigida per Alejandro Posada.

L’any 1996 obtenen el Primer Premi del 6è Concurs Internacional per a Quintets de Metall “Ville de Narbonne” (França), considerat el de més prestigi per a aquesta formació. És destriable la seva participació a la Gala d’Entrega de Premis Príncipe de Asturias de 1995, al Gran Teatro Campoamor de Oviedo (Espanya), difosa per televisió a més de 700 milions de persones.

Han publicat nou Cds i un DVD-Cd que mostren les seves múltiples facetes: Luur-Metalls Spanish Brass Quintet (Disques du Solstice, França, 1996), No Comment (Cascavelle, Suïssa, 1998), La Escalera de Jacob (Anacrusi, España, 2000), SPANISH BRASS Luur Metalls & Friends (Cascavelle, Suïssa, 2001), Delicatessen (Anacrusi, Espanya, 2002), Caminos de España (Cascavelle, Suïssa, 2003), Absolute amb Christian Lindberg i Ole E. Antonsen (Cascavelle, Suïssa, 2004), Gaudí’um (Anacrusi, Espanya, 2005), Metàl.lics (l’Auditori de Barcelona, 2006) i Retaule de Nadal amb l’Orfeó Valencià Navarro Reverter (Anacrusi, Espanya, 2006). Per a més informació: www.spanishbrass.com

SPANISH BRASS Luur Metalls ha participat en importants concerts com el Festival de Musique de Radio-France (França), Festival Internacional de Música y Danza de Granada, Bonner Herbst (Alemanya), Muzyka Statym Krakowie (Polònia), New York Brass Conference (EE.UU.), Festival Internacional de Música de Santander (Espanya), Lucerne Festival (Suïssa), Great American Brass Band Festival (EE.UU.), Festival Internacional de Música Contemporánea d’Alacant, Cheju Summer Festival (Corea), i Schleswig-Holstein Musik Festival (Alemanya), Auditorio Nacional (Madrid), Palau de la Música (Barcelona), Quincena Musical de San Sebastián (2003); Wartburg Festival in Eisenach (Alemanya), Festival de Kalavrita (Grècia), International Horn Society, Merano Brass Festival i Filarmonica de Trento (Itàlia), Auditori de Barcelona, Festival Internacional de Inverno de Brasilia (Brasil), entre d’altres.

Han enregistrat la música de l’obra teatral La Fundación de Buero Vallejo per al Centro Dramático Nacional i la banda sonora de la pel·lícula Descongélate, de Félix Sabroso, per a la Productora El Deseo.

Han creat l’Acadèmia SPANISH BRASS, on imparteixen classes a músics de tota Espanya, i que culmina, amb dos esdeveniments de caràcter internacional: el Spanish BrasSurround Torrent i el Festival SPANISH BRASS - Alzira, on es reuneixen cada any alguns dels solistes internacionals, grups i professors de metall més prestigiosos del món. Els components de SBLM han estat professors de l’Acadèmia Internacional de Metalls “Ciutat de Vila-real” i han impartit classes a l’Orquesta de Jóvenes de Andalucía (OJA), Jove Orquestra Simfònica de Catalunya (JOSC), Joven Orquesta Nacional de España (JONDE), Orquesta de Jóvenes de la Región de Murcia, Orquesta de Jóvenes de la Comunidad de Madrid, Academy of Performing Arts (Hong Kong), University of Georgia, Eastman School (USA), The Showa School for Performing Arts (Japó), Lieksa Brass Week (Finlàndia), Epsival (França), Orquesta de Jóvenes de Venezuela, Jove Orquestra de València (JORVAL), etc.…

COMPONENTS

Carlos Benetó Grau.- Trompeta

Juanjo Serna Salvador.- Trompeta

Manuel Pérez Ortega.- Trompa

Indalecio Bonet Manrique.- Trombó

Sergio Finca Quirós.- Tuba


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sergieeet!!

mOlt bOna acTualitZaciÓ!!

Jo tinc alguns discOs seus i els cOnec pel meu germà.. sÓn simplement... genials!!

cOm va anar l'audició? espere k bé!! jeje

besets i mOlta sort enTubAet!!

TeResaaa*

Catbrass ha dit...

jeje si. són genials. El vídeo és curtet però és el més clar, respecte al so i la imatge, que he trobat.

l'audició de cine!! m'ho vaig passar sux b!!