Pàgines

Frase per a recordar

"Ningú pot ser feliç si no s'aprecia a si mateix"
Rosseau

dimecres, 22 d’octubre de 2008

L'ALCALDE D'ALBAIDA S'ENFRONTA ALS MÚSICS EN L'ENTRADA DE MOROS I CRISTIANS

Dissabte dia 18 d’octubre, Albaida celebrava la seua entrada de Moros i Cristians després de retrassar-la per les fortes pluges la setmana anterior. L’entrada es va parar en descarregar un forta tronada, quan estava a punt d’eixir a desfilar la capitania mora, cap a les 19,30h. Mentre l’entrada estava parada l’alcalde d’Albaida es va acostar fins el lloc d’inici de l’entrada i es va enfrontar amb els músics que no tocaven perquè estava ploent.

Segons ha informat la banda de Bocairent, la majoria de les bandes estaven esperant que parara de ploure per a iniciar la desfilada, encara que almenys una de les bandes, la de Chella, va decidir moure. L’alcalde es va dirigir als directius de la banda de l’Associació Unió Musical Bocairent, una de les bandes que es negava a tocar ploent, els directius de la qual intentaven explicar als festers i al propi alcalde que no es donaven les condicions per a eixir a tocar i ja que plovia massa. La resposta de l’alcalde va ser empentar el cap de música, al que va agafar de la camisa i increpà per ta l que formara la banda i es posara a tocar.


L’alcalde, que segons els músics estava nerviós, va continuar increpant-los perquè tocaren. Els directius de la banda se’n van anar després que la policia local els ho demanara per tal d’evitar més problemes. Als crits de l’alcalde s’hi van afegir alguns festers, encara que la mateixa filà va posar pau i es va adreçar a la banda per a tranquil·litzar-los. Finalment, la banda va decidir de no tocar perquè continuava plovent.

El problema de la pluja en els actes de festa està motivant contínues disputes entre festers i bandes de música. Aquestes no tenen cap acord sobre aquesta qüestió i sovint n'hi que continuen tocant encara que plga, si bé n'hi ha altres que han incorporat esmenes als contractes on queda clar el que faran tant festers com músics en el cas de pluja.

La setmana que ve se celebrarà una reunió de les bandes de la Vall d’Albaida a Bocairent, en què l’Associació Unió Musical Bocairent exposarà el problema que han tingut a Albaida així com el que ja havien patit a Muro pel mateix tema. L'assumpte ja s’ha debatut enguany entre la Federació de Bandes, la Undef i l’Associació Sant Jordi d’Alcoi, però no s’ha arribat a cap acord.

Els músics es queixen dels problemes que l'aigua pot provocar en l’instrumental i en la pròpia salut de cadascun d’ells, uns problemes que no estan coberts per cap assegurança i que sovint representen fortes despeses per a les bandes de música.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquell dia no estava, però fins on se l'alcalde d'albaida es va encarar als músics de la banda de Bocairent per negar-se a tocar, cosa que no ho van fer musics d'altres bandes. Em pareix molt correcte que els músics es neguen a tocar si no es pot fer en condicions (ja que jo tambe soc músic i ho entenc)però es deuria arribar a un acord entre la banda i el contratant, el que no pot ser que que el dia de l'entrà, unes bandes toquen i altres no.

Però el que més em va cridar l'atenció es que part dels músics de la Unió Musical de Bocairent que es van negar a tocar, estaven a favor de que, aquest any en l'entrada de Bocairent els musics tocaren tot i que plovia.
¿que pasa, que a Bocairent es diferent? ¿que si eres music i plou per ai el neges a tocar i si eres fester i de Bocairent els altres musics tenen que tocar?
Em pareix molt indignant.

Catbrass ha dit...

Jo crec que siga el cas que siga en condicions de pluja molesta i coses així no deuria de tocar cap banda. Es deurien de posar d'acord totes les bandes i no ixir a tocar.

Esta clar que els festers tenen moltes ganes de ixir a desfilar, i que en eixe moment estan "calents" perquè els músics no volen ixir, però deurien de possar-se en el paper dels músics i dels instruments. I tens raó quan dius lo de Bocairent, que en tots els llocs deuria de ser igual, i sent músics caldria que pensaren en els altres. Això es un perjudici dels propis festers, i també dels festers que són músics i es queixen.

Una altra cosa que no em pareix bé, i espere que estigues d'acord en amb mi, és la reacció de l'alcalde. Que pinta l'alcalde d'un poble dient que una banda de que ixir o no? Això es problema de l'escuadrà o de la filà on isca eixa banda, però no de l'alcalde!

Ps. Salut i música!

Aljub ha dit...

Des de el grup de xirimiters i tabaleters l'Aljub de Bocairent, s'hem sumat a la moda dels blogs, i hem creat el nostre blog. Al que hi haurà informació del grup, notícies, opinions, fotos, vídeos.

La direcció és:
http://aljubbocairent.blogspot.com

Esperem rebre la vostra visita i els vostres comentris.

Gràcies