Pàgines

Frase per a recordar

"Ningú pot ser feliç si no s'aprecia a si mateix"
Rosseau

diumenge, 19 d’octubre del 2008

Reflexió del dissabte 18

Avui dissabte 18 estem en la 3a Mostra d'Artesania i Tradicions de Bocairent. El nostre poble ja porta 3 anys amb aquesta proposta, i podríem ressaltar que és la única o de les úniques festes que no són de caràcter religiós. A Bocairent totes les festes són religioses (les festes de Moros i Cristians...San Agustí... San Jaume...), i amb aquesta fira tenim una festa laica, cosa que també esta molt bé. En aquesta fira es toquen molts temes tradicionals del nostre entorn i del voltant. Des del tema d'animals de granja fins a productes artesans i gastronòmics. Aquesta reflexió de hui va enfocada especialment a la gastronomia i a l'alimentació.

La societat actual viu amb un continuo estrès que moltes vegades no tenim gaire temps per a poder menjar, i es fa molt ús del menjar ràpid. Açò és un dels grans perjudicis de la nostra societat, perquè estem convertint-nos amb menjadors compulsius de menjars ràpids, pre-calentats, congelats,etc. Cosa que junt a un abús execiu pot produir malalties com l'obesitat, hipertensió, dialetes, colesterol, etc. perquè molts aliments “ràpids” porten molta grassa produint així conseqüències molt negatives per la nostra salut. Des de ben petits els xiquets caldria que menjaren com toca, menjant de tot i acostumant-los a tindre un hàbit amb el menjar que no es deuria variar per res. Hi ha que fer unes 5 menjades al dia: desdejuni (que és la menjada més important del dia), l’esmorzar, el dinar, el berenar i el sopar.

Des de ací volem potenciar una dieta sana i posar empeny en els infants que si s'eduquen correctament tindran una alimentació correcta i aquestes bones costums, els acompanyaran al llarg de la seua vida. Aquesta reflexió es deguda al que ja he nomenat abans, al perjudici del menjar rapit, però sempre es pot menjar bé encara que no tinga'm temps. Hi ha que tornar a les receptes tradicionals dels nostres avis, que són molt positives per al cos humà. En els dies que no es puga fer el dinar el mateix dia per motius de temps, doncs es prepara uns dies abans i així tens un menjar sa i no fa falta passar per cap congelat ni res tan artificial. Així doncs, des del programa El Purgatori volem donar-vos ànims per a que s'esforceu en buscar una alimentació sana, que per a això tenim les tradicions gastronòmiques, i segur que si doneu una volteta per aquesta Mostra d'Artesania i Tradicions trobareu moltíssimes coses interessants per a una dieta sana!