Pàgines

Frase per a recordar

"Ningú pot ser feliç si no s'aprecia a si mateix"
Rosseau

divendres, 11 d’abril del 2008

Guillem Agulló... 15 anys de record

Guillem Agulló i Salvador (Burjassot, 1975 -Montanejos a l'Alt Millars, 1993) era un jove valencià, militant en moviments nacionalistes d'esquerres, que va morir assassinat l'11 d'abril de 1993.

La matinada de l'11 d'abril de 1993, Guillem Agulló va morir a Montanejos, al'Alt Millars, assassinat d'una ganivetada, a mans d'un grup de joves. Nombroses organitzacions d'esquerres van denunciar que el mòbil del crim havia estat polític, ja que els joves que van intervenir en l'assassinat eren coneguts per la seva ideologia d'extrema dreta i espanyolista. Tots els partits polítics van condemnar els actes menys el PP i Unió Valenciana.

En el judici del cas, fet a Castelló de la Plana l'any 1995, el jutge condemnà un dels acusats, el confès i autor de les ganivetades Pedro Cuevas, a 14 anys de presó per homicidi i va absoldre la resta del grup. Pocs dies després, un dels acusats, Juan Manuel Sánchez, participà en una agressió amb navalla al barri del Carme de València. Dels 14 anys de condemna, Pedro Cuevas en complí 4 a presó, i, per a les eleccions autonòmiques del 27 de maig de 2007 es presentà a les llistes del partit ultradretà Alianza Nacional en el número 4 per Xiva.

El judici fou controvertit, i originà força polèmica entre els mitjans de comunicació valencians. El jutge acceptà un estrany testimoni ‘X’, presentat per la defensa, que declarà sota secret. Maulets, que exercia l'acusació popular, es retirà del judici.

Anys després es continuà homenatjant-lo i quan es compliren deu anys de la seua mort hi hagueren diverses manifestacions. D'altra banda, diversos grups de música han anat fent cançons per a homenatjar-lo, com ara: "No tingues por" (Obrint Pas), "Company Guillem" (Opció k-95), "11 d'abril" (Greska), o "Soldats catalans" (Orgull Roig). Ací us deixe la cançó que van fer els d'Obrint Pas per homenatjar-lo,"No tingues por", en el vídeo del concert del 25 d'Abril del 2005, on la germana de Guillem va llegir un comunicat en homenatge al seu germà. Enguany fa tres anys d'aquell concert però el sentiment de lluita encara continua, així que avui més que mai...NO TINGUES POR!:



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sergi!!

molt bona acTualització!!
La veritat és k és una gRan injustícia!!.. però així va la justícia del país...:S

No sabia k la caNçó de No Tingues Por anava x akest cas... però realment es meReix 1 caNçó com akesta.

En fi...a seguir lluitant per evitar k ocórreguen + cassos com akest!

I res més k et vaja mOlt bé la master cLass de diumenge i aprofitaa!!

besets!

TeResaa II*II

Catbrass ha dit...

gràcies pel comentari!
és molt injust que un que haja assasinat a una altre a ganivetades als 4 anys estiga fora de la pressó i damunt que es presente en eleccions en un partit d'extrema dreta.

doncs si, si que per aquest cas, en homenatge al Guillem!