Pàgines

Frase per a recordar

"Ningú pot ser feliç si no s'aprecia a si mateix"
Rosseau

dilluns, 26 de maig del 2008

Crònica del concurs de tubes d'Altea

Avuí, per fí, us puc contar l'experiència del concurs del dissabte. Molta ha sigut la gent que m'ha preguntat pel concurs, que com ha anat, com ha quedat... Jo els deia que molt bé, que en l'obra obligada molt bé, però que en l'obra lliure no va anar tan bé com en l'audició que vaig fer al conservatori el dimarts d'eixa mateixa setmana. Jo vaig disfrutar tocant i sobretot estic content perquè em va agradar molt la reacció que vaig tindre; estava tranquil, concentrat i disfrutant tocant traguen-li un bon so a la tuba. Jo crec que en la musicalitat influeix moltíssim l'estat d'ànim del músic, si un estava tranquil i content (com era el meu cas) es pot fer una molt bona actuació. Enguany els del meu curs ho teniem difícil, perquè estavem en un curs menor que els de 4t, que eren els majors del nostre cicle. Els tubistes de 4t van ser els que es van endur els tres primers premis del meu cicle, el 2n cicle de grau mig (3r i 4t).

Aquest concurs me'l vaig agafar com a un propòsit de feina i treball en el que evolucionar i posteriorment presentar-me a una nova experiència com el concurs d'Altea. Allí el nivell era prou alt, i cadascú interpretava l'obra obligada a la seua manera, i la lliure també a plaer. El jurat es basava en tot per a decidir entre uns o altres, des de la músicalitat fins a la tècnica i fins al anar bé amb el piano, seguint un tempo i un ritme clar. Al concurs es van presentar vora els 100 concursants entre tubistes i bombardinistes, i entre l'elemental, el mitjà i el superior.

El divendres per la vesprada van concursar els del superior, i el dissabte pel matí van tindre lloc els de l'elemental i els de mitjà. En l'actuació pertanyent de cada concursant es tocava primer l'obra obligada i després la lliure, això sí, una darrere de l'altra. Els d'elemental tocaven en un saló d'actes del conservatori d'Altea, els de primer cicle de mitjà en una aula bastant gran de l'edifici del conservatori, i els de 2n i 3r cicle de mitjà (i els del superior el dia d'abans) tocaven en el saló de l'escola de música de la "Filarmonica Alteanense". I el dissabte per la vesprada en un saló d'actes d'Altea la vella, va tindre lloc les finals de bombardí i de tuba dels finalistes de 2n cicle del superior, que feren un concert amb banda acompanyada (banda del conservatori de Castelló). Després d'aquest concert es va lliurar la decició dels premis otorgats de cada cicle.

Bé, sols em queda dir que ha sigut una molt bona experiència i que anime a tots els que estiguen pensant-se el presentar-se a un concurs del que siga, que ho fagen, que sols pel treball i per l'evolució, val la pena!! I agraisc a tots els que m'han animat per al concurs i que després m'han preguntat per ell, moltes gràcies!

I ací us deixe el final de l'actuació del bombardinista guanyador del 2n cicle del superior:



5 comentaris:

sulsidet ha dit...

Que vos areix carlitos el de castalla??? Menut crack, l'any segur que t'endus algo!!!

Catbrass ha dit...

avorem si es deberes, jeje.
el xic eixe és un gran crac, i a mi em sona molt i no se de què, on l'he pogut vorer sulsidet?

Anònim ha dit...

Sergieet!! passe x ací despRés de tant de temps...

no te pReocupes... xq encaRa k mai t'he escoLtat ( a veuRe si ho faig aLgun dia =P) estic seguRa de k ets 1 crack =)
I el més impoRtant és k tingues 1 bona expeRiència i k t'ho passes sux bé...

I si aconseguixes això, no impoRten eLs premis!

Res més, ja em passaRé x ací + a sovint!

k vaja tot moLt bé =)

1 beset

Anònim ha dit...

x ceeRt...

sóc TeResetaa de catarroja :P

Anònim ha dit...

ola io sok manuel de l'enova i tame m'agradaria sentirte si vols un dia li toke a teresa la de katarroja i anem a bocairent a k mos fajes un concertet ok?
esk sok un fan incondicional de la tuba el meu numero es 665487856 tokam