Pàgines

Frase per a recordar

"Ningú pot ser feliç si no s'aprecia a si mateix"
Rosseau

dimarts, 23 de novembre del 2010

El Barça, líder al Facebook

Amb més de 7 milions de seguidors al Facebook, el FC Barcelona és el club que més fans té en aquesta xarxa social, una de les més grans del món, per davant del Reial Madrid i el Manchester United.

Era el novembre del 2009 quan el FC Barcelona feia oficial la seva presència a la xarxa social Facebook. Des d’aleshores el nombre de seguidors ha anat creixent de manera constant fins a superar els 7 milions de fans en aquest mes de novembre. Una xifra que situa una vegada més el FC Barcelona com el club esportiu líder en seguidors a la xarxa social més gran del món, a molta distància dels seus perseguidors.

Un milió més respecte al segon

Així el Barça, amb 7 milions, és el club esportiu amb més seguidors. Per darrere es troba el Reial Madrid, que és segon, però que tot just acaba de superar els 6 milions de fans. En tercera posició es troba el Manchester United, que està a punt d’arribar als 5 milions. Cal anar fins a la cinquena plaça per trobar el primer club que no és de futbol que té més fans. Es tracta dels LA Lakers, que té més de 4 milions de seguidors. Els New York Yankees és l’altre club esportiu que es troba en aquest Top 10 format majoritàriament per clubs de futbol d’Europa.

Perfil dels fans culers

Dels 7 milions de fans que té el Barça al Facebook, la gran majoria, més de dos milions, utilitzen el castellà com a idioma, seguit de prop per l’anglès, amb gairebé dos milions, i el francès o l’indonesi, amb mig milió cadascun.

Per altra banda, l’Estat espanyol és el que té més seguidors culers al Facebook, seguit d’Indonèsia, Turquia, França i els Estats Units. A més, el Barça té fans a tots les grans ciutats del món, però destaquen Jakarta (Indonèsia), Madrid (Espanya), Ciutat de Mèxic (Mèxic), Caracas (Veneçuela) i Bogotà (Colòmbia).

Seguidors actius

Una altra de les dades interessants dels seguidors del Barça a la xarxa Facebook és que són molt actius, ja que la mitjana de comentaris o ‘M’agrada’ és de 200.000 a la setmana en les diferents notícies i missatges que el Club realitza a través de la xarxa social. En aquest sentit, tot i que el 80% dels seguidors són homes menors de 35 anys, les dones són les usuàries més actives a l’hora de fer comentaris i valorar les notícies.