Pàgines

Frase per a recordar

"Ningú pot ser feliç si no s'aprecia a si mateix"
Rosseau

dimecres, 24 de novembre del 2010

'Auxili' guanya la primera edició del Dóna la Nota

El passat dimecres 23 de novembre, a la sala de concerts “El Loco” de la ciutat de València va tindre lloc el concurs de música en valencià “Dóna la nota”, organitzat pel sindicat valencianista d’estudiants de la Universitat de València, Bloc Estudiants Agermanats (BEA). En aquest concurs participaren els grups musicals “Donant pel sak”, “Sklatasangs” i el jove grup ontinyentí “Auxili”. Per poder participar en aquest concurs calia que alguns dels components foren estudiants d’alguna de les universitats públiques valencianes i a més amés, que cantaren alguna de les seues cançons en valencià.

El grup vallalbaidí “Auxili” es feu mereixedor després de la seua actuació del major número de vots per part del jurat i també, de la votació del públic assistent, obtenint el premi d’aquesta votació mixta. D’aquesta manera “Auxili” es proclamà vencedor d’aquesta edició de “Dóna la Nota”. Com a premi el grup musical ontinyentí participarà en la propera edició del “Soca-rel” a València, on acompanyarà a un grup musical demés renom.

En aquest concert Auxili presentà el seu primer treball discogràfic, “Existirem”, on 10 cançons marquen l’inici d’una trajectòria esperançadora en la música valenciana i el qual es troba a la venda.

Auxili és un grup format per 10 joves, tots ells d'Ontinyent (la Vall d'Albaida) i que des de 2005 fan una música pròpia, una barreja d'ska, reggae, funk, rock i latin, tot açò amb un instrument tant autòcton com es la dolçaina. A més tenim un secció de vent formada per trompeta i trombó i una bona dosi de ritme amb un bateria i dos percussionistes. Tot açò completat amb una guitarra, un baix, un teclat i un cantant. Actualment, Auxili som: Marc (veu), Esteve (dolçaina i veu), Salva (trompeta i guitarra), Hèctor (trombó), Fèlix (guitarra), Vicent "Xitxarra" (baix), Enrique (teclats), Miguel (bateria), Gustau i Joan (Percussions i veus), i també la recent incorporació de Mario (guitarra).

I ací us deixe una entrevista al grup realitzada l'any passat.