Pàgines

Frase per a recordar

"Ningú pot ser feliç si no s'aprecia a si mateix"
Rosseau

dilluns, 19 de maig del 2008

Cirque du Soleil

El Cirque du Soleil ("Circ del Sol") és una companyia que ha revolucionat el món del circ. Va ser creada per Guy Laliberté i Daniel Gauthier l'any 1984 al Quebec, Canadà. Les seves propostes es basen en un replantejament de les regles del circ tradicional, innovant i buscant nous camins.

En les seves produccions no apareixen animals, i veuen de les fonts de l'acrobàcia i el mim. Les seves històries es basen en una història narrada de manera visual i en la que toquen temes com la por, la fantasia, l'alegria, el pas del temps o la tradició mística d'Orient i Occident.


Els seus espectacles són coneguts a tot el món per la seva creativitat, la seva escenografies i la qualitat dels artistes, amb el que han aconseguit entusiasmar més de 125 milions de persones de tot el món.


Actualment l'empresa està formada per més de 3000 treballadors, i ofereix 8 espectacles en gira i 6 espectacles permanents. Tots els mesos es convoquen càstings en els quals els caçatalents busquen als millors artistes, ballarins i virtuosos en totes les maneres i formes d'expressió circense, entre els quals hi ha molts antics esportistes d'alta competició. Aquests artistes procedeixen de més de 40 països i s'entenen entre si en 25 idiomes, encara que procuren utilitzar l'anglès o el francès com a llengua comuna.


Les músiques del Cirque du Soleil, publicades en exclusiva sota l'etiqueta del mateix nom, no s'assemblen en res a les dels circs tradicionals. Hi ha músiques tradicionals d'arreu del món, new age, tango, experimental, new wave o pop-rock, totes compostes, entre altres, per René Dupéré, Benoît Jutras i Violaine Corradi. Cada espectacle és acompanyat d'un estil musical propi: percussions abundants per a Dralion, acordió i violí per a Alegría, saxòfon i piano per a Zumanity, sempre segons l'atmosfera que es vol recrear. Solarium/Delirium, un dels àlbums més recents, presenta les músiques més celebrades de la companyia remesclades per grans DJ.

La música del Cirque du Soleil ha rebut nombrosos premis. L'àlbum Cirque du Soleil ha rebut el premi del millor àlbum de l'any a la Gala de l'ADISQ al Canadà el 1988. Saltimbanco ha estat candidat en 4 categories diferents a la Gala de l'ADISQ al Canadà el 1993. Alegría, l'àlbum més venut (més de 500.000 còpies) ha estat candidat per a un Grammy el 1995 així com a la Gala de l'ADISQ el 1995, entre altres reconeixements.


Alegría de Cirque du Soleil




Cirque du Soleil




Let Me Fall Cirque Du Soleil




2 comentaris:

maria!!! ha dit...

wnaas!
la veritat que els seus espectacles son impresionants!!jo vaig tindre fa uns anyets l'oportunitat d'anar a vorels i buf....hem vaig qdar meravellada amb la posada d'escena, els seus maquillatges....així que si alguna vegada teniu l'oportunitat de visitar-los no la desaprofiteu!
(x cert sergi mol bon l'article jeje)

Catbrass ha dit...

moltes gràcies pel comentari!!
és un eepectacle fantàstic!! jo vaig anar ja fa uns quants anys però encara m'en recorde del meravellós espectacle que van fer en el circ!! el circ del sol és un altre món, hi ha circs que maltraten animals i demés, però en aquest tot és art, musicalitat, habilitat, manya...i espectacle asegurat!! espere que d'así poc el circ del sol vinga a València o a algun lloc de per ací, perquè són fantastics!!! animeu-se si teniu la oportunitat de vore'ls!!

i gràcies xl comentari!!