Pàgines

Frase per a recordar

"Ningú pot ser feliç si no s'aprecia a si mateix"
Rosseau

dimarts, 29 de juliol del 2008

Crònica del curs a Alzira amb els Spanish Brass

Al De l'1 al 5 Juliol vaig estar a Alzira de curset am el grup de metalls, Spanish Brass. En aquesta ocació el curs va tindre com a professor de tuba convidat al americà Alan Baer. Aquest tuba està actualment com a tuba principal en la Filarmonica de Nova York, des del 21 de Juny del 2004. A part d'aquest tuba ja nomenat també teniem com a professor a Sergio Finca, el tuba del quintet de metalls Spanish Brass Luur Metalls (SBLM).


En aquest curset erem uns 12 tubistes disposats a enriquir-nos de tot el que ens digueren aquets dos professors. En general, la tècnica dels matins la feia Alan Baer, però tots dos ens donaven classes individuals. Durant la setmana també vam aprofitar per a fer preguntes, ja siga sobre obres, sobre la forma de tocar, o sobre l'instrument (ja que ell va treballar per a Miraphone i sap reparar instruments), i tots els dubtes ens els solucionava.


El que més em va destacar és el gran so que li treia a la tuba l'Alan i que tocava de forma que el tocar tant bé forma molt fàcil, com menjar-se un pastís. Un de tants concerts que s'hi van fer al festival de SBALZ08 (Spanish Brass Alzira 2008) va ser el concert de la banda d'Alzira, en el qual hi van tocar professors de solistes amb la banda acompanyant. Doncs en aquest concert el tuba Alan Baer va arribar a emocionar al public present amb el so tan brillant que li traía a la tuba.


Em va agradar molt aquest curset en especial per les classes que es donaven, per la gran musicalitat que porta dins Alan i que la sap transmetre molt bé a les seues classes, per la grandessa del tuba del quintet de metalls dels SBLM, i per tots els concerts que hi van fer. Ara us deixe un vídeo de Alan Baer en acció, i més avant parlaré d'aquest gran tubista.


1 comentari:

Marchelo ha dit...

Ei hola!

acabo de trobar el teu bloc buscant per internet coses sobre Che: el argentino... tinc un bloc de cine, www.marcheloswei.blogspot.com, t'invito a passar-t'hi, he comentat aquesta pel·lícula entre moltes altres!!

salutacions!