Pàgines

Frase per a recordar

"Ningú pot ser feliç si no s'aprecia a si mateix"
Rosseau

dimarts, 5 d’agost del 2008

Crònica del CIMVO amb Øystein Baadsvik

Aquest curset començava oficialment el 23 de Juliol, però, com ja vaig dir, els tubes vam anar el dimarts 22 perquè el professor de tuba se'n tenia que anar un dia abans de que s'acabara el curs, perquè tenia un important consert en Noruega on no podia fallar. Així que les classes dels tubistes van començar el 22 i es van acabar el 26, però el curset s'acabava el 27, dia en que van fer un concert per la vesprada els Mnozil Brass.

Aquest curset em va encantar, no sols per els grandíssims professors que hi van anar i pel gran ambient que hi havia, sinó que també per la boníssima organització que hi havia al voltant d'aquest curs. El nivell dels professors era considerable, com també ho era en el curset d'Alzira. En el que te que veure en la meua especialitat els porfessors que he tingut aquest estiu són de lo milloret que hi ha en el món de la música, i especialment en la tuba, del món!

Tots els matins començavem amb un calentament de la mà de Øystein Baadsvik (el professor de tuba). Primer feiem uns petits estiraments amb el cos, i poc a poc feiem exercicis de respiració amb diferents fases, després agafavem la "boquilla" i feiem exercici amb ella, i finalment agafavem la tuba i tots junts feiem exercicis de calentaments d'uns llibres que ens va proporcionar ell.

Practicament tots els dies (menys un) vam tindre tots classes individuals amb Øystein. Amb ell (igual que amb Alan) tot era amb l'anglés i així vaig aprofitar també per utilitzar un poquet aquest idioma, que defendres un poc tampoc és molt difícil. La gran mentalitat que te Baadsvik sobre la música em va fascinar, i sinó fora poc, la forma en que la transmitia era exelent. Després de dir que el curs va ser de matricula d'honor, pels professors, pels concerts, per l'organització, per l'ambient, etc. sols em queda dir que jo vaig tindre un gran privilegi en aquest curset, que va ser el de tocar en un quintet format per professors (de lo milloret que hi ha actualment) en que acompanyavem al gran Øystein Baadsvik que feia de solista. Si el curs de per si ja era exelent, amb el poder tocar en els porfessors, va ser fascinant!

I ací us deixe una vegada més, un vídeo del gran Øystein Baadsvik, amb la seua obra Fnugg, que la va tocar al final del concert dels professors, i l'obra de Czardas que també la va tocar (i jo acompanyant amb el quintet):

Fnugg Blue, l'original



Czardas


4 comentaris:

xasilcan ha dit...

Ei Sergiet aveure si toques cm ell d'aci uns anyets. Ànim i enhorabona x la nova stetica dl blog

ampi ha dit...

Ie! Ho vam pas´sar molt bé! :) I m'alegra que amb Oystein tot genial! La veritat és que toca súper bé! :D I estic segura que tu d'ací a uns anyets també triomfaràs amb la tuba! ;)

Catbrass ha dit...

gràcies als dos! ampi s'ho vam passar super bé eh!! va estar molt bé, i el tuba és un autèntic crack de la música!

a mi encara em queden molts anys d'estudiar, i x arribar al nivell d'Oystein ia k estudiar molt, perquè es un exelent tubista.

gràcies!

Vicent ha dit...

He arribat per casualitat, però se t'oblida destacar tan bé com vos va tracar el recepcionista de l'Hotel...xD

Pel que veig i llisc va ser un gran curs de música. Enhorabona per haver pogut tocar amb Øystein Baadsvik.

Salut!